27.8.15

att älska orättvist

Guds kärlek har aldrig någonsin varit rättvis. Aldrig har Han fått tillbaka lika mycket som han gett och aldrig har han hållit räkning. Jag däremot, i mina relationer, har ofta undermedvetet gjort just det: hållit räkning. 

Har nyligen märkt att jag liksom försökt balansera givandet och tagandet och när den där osynliga gränsen överstigits, när jag upplevt att jag gett bra mycket mer än jag fått tillbaka, då har jag börjat be om tacksamhet eller lagt fram hintar om att min kärlekshink minsann också behöver lite påfyllning.

I vårt världsinfluerade rätt och fel tänkande är det lätt att tycka att det är sunt och givet att vi ska ge och sedan ta, det låter ju vettigt – men i en Guds rikes verklighet blir vi uppmuntrande att inta ett annat mer radikalt förhållningssätt: att välja att bo i den givande nåden.

Jesus gav sitt liv, allt och sedan mer - sedan kallade Han oss att älska varandra som Han älskade. Nåden har aldrig varit rättvis. På samma vis som Gud aldrig hållit räkning, men öst på med ny kärlek vid varje soluppgång utan att kräva samma storlek på vår kärlek, vill jag vandra i mästarens fotspår och även jag ge mer, när jag egentligen tycker att det är min tur att få.

Gud låt min kärlek spegla din; låt den aldrig söka rättvisa.

2 kommentarer:

  1. Mirjam tack för allt de du delar i denna blogg! Du har en förmåga att med ord dra ner en känsla från himmelen som skapar en längtan och en gudsnärvaro. Du inspirerar mig! Tack för att du delar av ditt liv och att du bär på Guds storhet! Kramar Malin klintefelt (Sara flobergs vän)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Wow, TACK Malin för dina fina ord! Vad snällt av dig att ta dig tid att kommentera och uppmuntra. Made my day :) Stor kram!

      Radera