6.12.13

Sverige Sverige

Fy sjutton vad gott det här är, konstaterar jag och slukar i mig den sista tuggan av den nyinköpta grillade korven från Pressbyrån. Sedan dyker jag ner i påsen av lösviktsgodis som får fungera som dagens efterrätt. Tänk att smaklökarna aldrig glömmer, och som jag ska låta dem dansa och minnas dessa kommande veckor. Jag har nämligen utformat en lång lista med maträtter, bakverk och annat ätbart att tillaga och förtära medan vi på svensk mark uppehåller oss.

I sedvanlig ordning befinner jag mig i en slags känslostorm, som den emotionella varelse Gud skapat mig till att vara. Så fort vi satte oss på planet mellan London och Stockholm började tankar och minnen rusa igenom mig och röra upp känslor av alla dess slag. Däribland rädsla, uppskattning, vemod, förhoppningar, oro... men främst ändå lycka.

De senaste månaderna har varit riktigt rika, framförallt på grund av min fina, fina församlingsfamilj och för att Gud tagit mig till nya höjder genom den lovsångskurs jag medverkat i. Och eftersom jag har fått må så oförskämt gott, känns det nu lite overkligt att få sväva ännu lite högre. Sannerligen - han tar oss från härlighet till härlighet.

Att påminna sig själv om Guds godhet och välja tacksamhet, det tror jag på. Så TACK Gud för denna tid av gemenskap med dyrbara individer, för fagra känslor, för att mitt hjärta har ett hem på denna sida jorden, för den kommande högtiden och den glädje och sinnesfrid den för med sig och inte minst för svensk grillkorv. Lovad vare Herren.


Här kommer ett gäng bilder också från resans första anhalt: Jönköping.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar