11.9.13

selektiv verklighet

På sistone har jag snubblat över en del artiklar och intervjuer angående vad vi väljer att dela med oss på internet. De har handlat om det här med att vi helst bara visar upp allt vårt fina. Perfekta (och såklart hälsosamma) frukostbilder på Instagram, smickrande facebook profilbilder och så vidare. Och allt detta har lett mig till ett antal funderingar...

Fundering nummer 1: äkta är attraktivt
Det finns skönhet i det genuina. Människor som är vad vi kallar helylle, pålitliga och uppriktiga, är naturligt attraktiva. Det är tryggt att vara kring dem, kanske för att man kan andas ut lite i deras närhet och inte behöver betungas av att stå och hålla upp en fin fasad. Jag uppskattar genomskinlighet hos människor och i sammanhang, där man tillåts att vara lite halvtrasig och halvsjaskig. Äkta är bra.

Fundering nummer 2: dammråttor bakom kulisserna
Det finns delar av vår lägenhet jag helst låter bli att visa för omvärlden. Efter de senaste veckorna av sjukdomselände delar vi rum med diskberg, dammråttor och snorpapper. Jag misslyckas mer än jag lyckas med mina bakprojekt. Jag äter fortfarande makaroner och ketchup till middag, säkert minst en gång per vecka. Fett hår i hästsvans och bastoppar tillsammans med för stora jeans, har varit "dagens outfit" alltför många dagar den senaste tiden. Med andra ord, det är mycket jag inte visar upp.

Fundering nummer 3: att fokusera på det som är bra
Men kanske det är bra att ha en plats att fokusera på det som är fint och gott. Vardagen kan vara nog så oromantisk och trist att kanske det inte är så tokigt ändå att internet kan få fungera som en trevlig tillgång till påminnelse om livets goda. Och kanske att det kan få fungera som en källa av förhoppning, inspiration och perspektiv.

Låt oss omfamna det genuina, och inte vara rädd för att dela med oss av vår trasighet, det vinner vi alla på.

Och när du skrollar genom denna blogg, var medveten om att det är mycket oslipat och rent ut sagt fult som gömmer sig bakom kulisserna i mitt liv, för det sista jag vill skapa är falska fasader som får en att känna sig otillräcklig.

Men vet också, att jag inte delar med mig av allt av en anledning, för jag vill med mina ord och bilder helst uppmuntra och inspirera. Denna sida är ett gåva till mig själv, och andra intresserade, i form av en plats att vila uppmärksamheten och blicken på det vackra. Som en hyllning och form av tacksamhet till det som är bra, i en verklighet full av diskberg, dammråttor och snorpapper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar