3.7.13

kärlek som ger allt


Så här fem dagar tills jag och Mitch firar vår första bröllopsdag tänkte jag kasta ut några av mina små funderingar angående äktenskap...

Andras visa ord och erfarenheter, tillsammans med de upplevelser jag hittills samlat på mig, har gett mig tron att det yttersta syftet med äktenskap inte främst är lycka utan att lära sig älska likt Jesus; osjälviskt, uppoffrande och tjänande. Och på så vis bli mer lik honom och i det finna honom, eftersom han är kärlek. Den Jesus som gav allt, ända in i döden, är alltså vårt exempel att följa. Och den största av livets läxor blir därför: att varje dag växa i den kärlek som ger allt.

Om vi låter äktenskapet fungera som en slipsten för att ta bort vår kantighet och göra oss mer ödmjuka, och om vi ändrar vår inställning från lycka till helgelse, och fokuserar på att ge istället för att ta, tror jag att vi bjuder in himlen i vår relation och börjar demonstrera den typ av kärlek som finns och utbyts mellan fadern, sonen och anden.

Mitchell är den absolut största välsignelsen i mitt liv, och den glädje och närhet jag erfarit hittills är för mig ett bevis att äktenskap sannerligen är väldigt dyrbart, och det motiverar mig att kämpa för det, för oss, och att lära mig att älska likt Jesus, för att finna lycka ja, men än viktigare; för att finna Gud.


1 kommentar: