16.12.12

Gädjeämne!


Jag har ett glädjeämne att dela med mig av idag, det är nämligen så att jag fått ett efterlängtat besked… Jag har fått mitt kära uppehållstillstånd! Och jag tackar Gud så innerligt att han bara lät det ta fem månader när det var sagt att det skulle ta sju till nio månader. Perfekt timing i och med årsskiftet och en himla fin julklapp alltså! Nu innebär detta ett antal förändringar… först och främst har jag varit tvungen att lämna landet för att få mitt visum, så detta inlägg skriver jag faktiskt från Nya Zeeland. Detta ger mig också möjligheten att arbeta i Australien och innebär därför att jag inte längre kommer vara "ofrivillig hemmafru". Denna blogg fortsätter dock, även om syftet inte längre kommer vara att dokumentera en 22-årig svensk hemmafrus vardag i ett främmande land.

Så, Nya Zeeland. Resan bokades förra torsdagen och redan på måndagen efter satt jag på planet med Queenstown som destination. Aldrig förr har jag varit så lycklig över ett fönstersäte. Genom den lilla rutan kunde jag nämligen skåda ståtliga snöbeklädda berg och slingrande turkosa floder längst nere i dalarna och gapandes satt jag och söp in all skönhet. Queenstown har beskrivits som en småstad som försöker rymma en storstad. Den har en stadskärna mindre än lilla Öviks, men med restauranger och barer överallt och butiker öppna dygnet rum. Platsen känns därför så mysig och spännande på samma gång! Här kryllar det verkligen av backpackers, om man vandrar längs gatorna ser man att majoriteten av folket som vistas här är under 30. De dras hit för den vackra omgivande naturen men framför allt för att här finns varenda typ av äventyrsaktivitet man kan tänka sig… Jag är ju inte riktigt av den adrenalinsökande sorten, men jag njuter av att lära känna trevliga intressanta människor från hela världen i vardagsrummet här på vandrarhemmet och jag mår hemskt bra när jag får kika i små mysiga butiker och sitta på charmiga caféer och filosofera. Igår åkte jag dessutom på en heldagstur till ett fjordlandskap några timmar bort, åkte båt mellan de branta bergsväggarna och tittade på vattenfall och såg fler majestätiska fjäll än aldrig förr. Och som det fick min själ att lovsjunga Pappa Gud! Det blev ju minst sagt påtagligt hur vackra hans verk är och hur ofattbar hans skönhet är.

Jag läste ett citat från en inspirerande människa för några veckor sedan som lät ungefär så här ”jag vill leva mitt liv som om det vore en berättelse jag själv skulle vilja läsa”. Jag dras framförallt till historier som innehåller äventyr. Det kommande året vill jag därför innesluta mer äventyr i mitt livs berättelse. Utmana mina rädslor, ta fler risker, höja ribban… Jag tänker inte hoppa fallskärm eller segla jorden runt, men jag ska söka jobb jag tvivlar på att jag skulle klara av, tro på min kreativitet och visa upp det jag skapar, laga svårare recept med ingredienser jag aldrig hört talas om, lära mig ’body board’… Faktum är att jag inte hade någon lust att resa själv denna gång, inte som ensam tjej, men jag inser nu hur nödvändigt det var för mig att utmana mig själv och åka ändå. Nu är jag här och det inspirerar mig, utan att vara dumdristig såklart, att fortsätta våga höja ribban. Så med öppna armar välkomnar jag dig du spännande framtid och de äventyr du har att erbjuda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar