27.8.12

hemmakär

Som ofrivillig hemmafru, spenderar jag mycket tid just hemma. Det får mig varken att känna mig instängd eller uttråkad, tvärtom får det mig att njuta till fullo. 

Hemmakär har jag alltid varit. Att sitta i soffhörnet och dricka te ur en fin second hand kopp (given till mig av 'the ladies' från möhippan) och se pilträdens grenar dansa i vinden utanför mitt fönster hör till min senaste favoritsysselsättning.

Hemmakvällar och heminredning tillhör också mina favoriter. Likaså att ha gäster på besök; det är något väldigt speciellt med att få bjuda in någon till sitt hem och att få säga till denne att vi uppskattar din närvaro så pass att vi vill ge utrymme, genom att sätta av tid och rum, för att ta del av den. 

Min längtan är att vårt hem skulle vara av sådant slag att självaste helige ande skulle vilja vara vår gäst här ständigt. Att den frid, glädje och trygghet han tar med sig när han kommer på besök skulle vara konstant påtaglig i Mitch och min lilla etta. Att denna plats finge vara en viloplats och ett hem för Gud själv. 

Ps. Våren nalkas i Canberra, så jag var tvungen att fånga den sprudlande skönheten i ett av alla de blomstrande träd som finns här omkring. Dessutom ville jag dela med mig av hur vacker utsikten från vårt hem är när det skymmer och bergen blir så där magiskt blå och de vita små blommorna på de blommande träden blir om möjligt ännu vitare.2 kommentarer: