7.6.11

Fåglarna flyr norrut här

Fåglarna flyr norrut här för att slippa vinterkylan. Ja, mycket är upp och ner vänt här på andra halvan + andra sidan jorden. Helt upp och ner vänt känns det också att jag valt att lämna ett tryggt hem i en trygg stad i ett tryggt land, en kultur jag förstår mig på och en hel drös av människor som faktiskt förstår sig på mig – för en enda person.
Det låter galet, och är galet.

Människor trodde att Jesus var galen. Och nog var han det, åtminstone på det viset att han hade upp och ner vända idéer. Denna radikala man inbjuder mig varje morgon till ett upp och ner vänt liv; ’min vän, vill du ge upp ditt liv och finna verkligt och rikligt av liv i mig? Skulle du kunna tänka dig att lämna allt och följa mig?’

Jag har fasligt mycket att ge upp.. bekvämlighet, framgång, rykte och rädsla för vad andra ska tycka, kontroll över framtid och pengar.. det vore inte attraktivt någonstans att lämna allt detta, om det inte vore för det liv som finns tillgängligt där mitt liv byts ut mot hans och den glädje jag inkasserar när jag lever i samklang med Pappa Guds vilja.

För ett antal månader sedan bad galna radikala Jesus mig även att ge upp mitt hem och min trygghet, för en person jovisst, men också för att han skulle få bli mitt första hem och yttersta trygghet.

LÄMNA. ALLT. FÖLJ. MIG.

Samma inbjudan har ekat i tvåtusen år. Samma inbjudan väcker mig varje morgon.

Samma inbjudan når dig just i denna stund.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar