21.5.11

Farväl okära dömande

Bloggande är för självupptagna. Hade du frågat mig för bara några veckor sedan om det var något för mig, hade jag snabbt svarat 'nepp.' Jag skulle minsann icke bli så självisk och fåfäng att jag skapade en fanpage till mig själv där jag kunde basunera ut vad jag älskar och hatar som en order för andra att följa, eller ösa ut oväsentliga fakta och hjärte-tankar jag inte borde ha delat med någon annan än mig själv. ”Jag och mitt liv, min tid och min värld är solen jag vill att ni alla ska dras till. Ni behöver se vad jag åt till frukost och veta vad jag hade på mig i förrgår. Snurra kring mig är ni snäll.”

Jag har en blogg nu. Kanske är jag en gnutta självupptagen. Eller så är det så att jag lagt några av mina förutfattade meningar och en hel massa dömande på hyllan. Begåvade kreativa människor delar med sig av sitt skapande för att inspirera, sina idéer för att hjälpa och sina visa ord för att influera, förändra och förbättra. Det är ju till och med generöst. Visst, lite (eller mycket) stolthet och bekräftelse begär kan säkert gömma sig bakom dessa tillsynes oskyldiga motiv också. Jag vet inte. Och just därför – för att jag inte möjligtvis kan veta vilka motiv som ligger bakom gemene blogg-mans bloggande och för att ingen människa förutom Gud kan se till en människas hjärtas motiv, säger jag adjöss till mitt dömande, som aldrig varit min uppgift här i livet ändå.

Jag har inte helt koll ännu på vad min livsuppgift är, men jag vet att den inkluderar att skapa, inspirera, hjälpa och influera. Därav: Mirjam Tumainis aningen självupptagna och ganska så generösa blogg. Min önskan är att när du scrollar igenom denna sida, som är en droppe i ett massivt blogg hav, får syn på glimtar av Guds skönhet och anar hans fingeravtryck i det jag lyckats fånga i en bild eller i några meningar. Låt han vara solen vi snurrar kring här och låt oss gemensamt ta farväl till våra anklagelser, inte bara de riktade mot bloggande damer och herrar, men det dömande som vi medvetet och omedvetet håller fast vid på flera olika områden i våra liv.

Amen och välkommen.

2 kommentarer:

  1. Samuel Lundström27 maj 2011 07:18

    känner mig stolt å få vara första kommenterare på denna bloggen mirjam! Tycker det är helt rätt att du droppar av glimtar av Guds skönhet i det massiva blogg havet! Jag ser fram emot att få hänga med i omlopp kring Solen för att se fler fler fler glimtar av Honom!

    SvaraRadera